Minden, ami az online marketing piacon érdekes és fontos

Online marketing sorok

A Landing Oldal készítés mestersége

2017. április 15. - Szabolcs90

A jó landing page készítése egy rendkívül időigényes, de megtanulható feladat. Rengeteg tapasztalatot lehet meríteni a sikeres és kipróbált eszközökből, valamint a szakmai irodalom tanulmányozásából. Az alábbi blogbejegyzés hasznos tanácsokat tartalmaz.

https://marketing21.hu/2017/04/12/landing-page-oldal-felepites/

Mindenképp érdemes elolvasni, ha landing page készítésen gondolkozol!

A profi üzleti megjelenés titka

Sok vállalkozás már az alapoknál elrontja. Hiába költenek a lehető legjobb termékek és szolgáltatások kifejlesztésére, ha nem tudják megfelelően csomagolni az üzenetüket a fogyasztóknak és partnereiknek. Legyen szó a Facebook-ról, a Google-ről, az Apple, a Tesla-ról vagy bármelyik nagy techóriás cégről, könnyen belátható, hogy semmire nem mentek volna minőségi PR és marketing nélkül.

A jó termék manapság már alap. Annyi cég és vállalat küzd a fogyasztók figyelméért. Sokkal többet jelent azonban, ha sikerül bizalmat ébreszteni és különlegesség érzetét kelteni egy-egy szolgáltatással. Erre alkalmas például egy professzionális üzleti fotózás vagy a minőségi online megjelenés.

Egy ember átlagosan 3 másodperc alatt legyártja az előítéletét legyen szó online találkozásról vagy offline kapcsolatfelvételről. Ha nem egy minőségi termék, üzlet vagy profil fotó fogadja, akkor már sikerült is elveszíteni az embert. Az első benyomást megváltoztatni pedig szinte lehetetlen később.

A Belsőnézet - üzleti fotózás cég vezetőjével, Ráki Gergellyel beszélgetve döbbentem rá arra, hogy mennyire sokat kell adni a vizuális megjelenésre az üzleti világban. Egy webshop pont azzal tud kitűnni a tömegből, ha tucatszám gyári fotók helyett igényes termék fotózással vagy akár 3D termék fotókkal bővíti az oldalát. Az üzleti világban pedig már kötelező a minőségi profilkép, ami alapján dönteni tud a partner, hogy egyáltalán kíváncsi-e a szolgáltatóra.

Természetesen a költségek láttán azt hihetjük, hogy sokkal fontosabb a minőségi termékre vagy kiszolgálásra költeni. Miközben a csomagolás, a körítés legalább annyira fontos. Az intenzív piaci versenyben ezért fognak életben maradni azok, akik nem csak termékükre, de önmagukra is igényesek...

Új külföldi munkaközvetítő indult

Elkezdte működését a west-work.hu külföldi munkaközvetítéssel foglalkozó cég. A vállalkozás célja azokna a magyar és ukrán munkavállalók megszólítása, akik szívesen szerencsét próbálnának külföldön, Nyugat-Európában. Elsősorban német, osztrák munka, állás és karrier hirdetésekre specializálódott a magyar nyelvű weboldal, ami ukrán nyelvterülettel fog kiegészülni hamarosan.

A WestWork egyedülálló abból a szempontból, hogy nem csak online jelenléttel bír a magyar és ukrán munkaerőpiacon, hanem fizikailag is megtalálható hazai és ukrán irodáiban. A cég értékesítéssel foglalkozó részlege a német nyelvterületre fókuszál. Alapelv, hogy a közvetítés díját kizárólag a munkavállalókat kereső cégek fizetik, hogy a cég szolgáltatásai 100 százalékban ingyenesek minden álláskeresőnek.

A cég ukrán nyelvű weboldala jelenleg tesztelési és fejlesztési fázisban van, de hamarosan ukránok is jelentkezhetnek külföldi állásokra.

A vállalat honlapjai modern, dizájnos és letisztult mintákat követnek, ezzel is hangsúlyozva a felhasználóbarát felületeket.

Megújul a Real Apartments Budapest kezdőoldala

Megújult a Real Apartments Budapest kezdőoldala. A külföldi turisták immár közvetlenül az ingatlan és apartman szállásszolgáltatással foglalkozó cég honlapján is foglalhatnak szobát.

A cég elsősorban rövidtávú lakáskiadással foglalkozik. Elérhetőek apartmanok 1 szobás, 2 szobás, 3 szobás, 4 szobás és stúdió méretben is.

A cég honlapja elegáns és a versenytársaktól eltérő kialakítást valósít meg. A fekete-arany-fehér színösszeállítást manapság kevesen használják, azonban a cég innovatív és luxust közvetítő szellemiségét tökéletesen megjeleníti. A turisták biztosan meg fogják jegyezni, amint betöltik a kezdőlapot!

Mivel foglalkozik a Real Apartments Budapest?

A megújult kezdőoldal:

Elkészült a Babalagúna új weboldala

Magyarország legtapasztaltabb és legjobb babaúszás oktatói a jövőben Szentendrén lesznek elérhetőek. Ebből az alkalomból készítettük el Zsuzsának és Csillának az új weboldalát.

Nézzétek meg a weboldalt és mindenképp mennyetek el hozzájuk, mert valóban felejthetetlen élményt nyújtanak a családnak. Az elkészülő fényképek pedig biztosan bekerülnek a családi albumba :)

A babaúszás áráról itt tudtok tájékozódni.

A mikrovállalkozások is remek eredményeket érhetnek el a neten

Az internetben az a csodálatos, hogy a legkisebb cégek is gyors eredményeket érhetnek el, ha áldoznak az online marketingre. A debreceni Vécsey Utánfutó Kölcsönző egy nagyon jó példa erre.

A cég korlátozott erőforrásokkal kezdett bele az online marketingbe, de a honlapjuk néhány hónap alatt a keresőmotorok élére került a Google lokáció alapú algoritmusának köszönhetően. Azóta aki a városban utánfutó kölcsönzőt keres, biztosan a Vécsey utcait találja meg először az interneten.

Ma már napi 30-40 látogató is felkeresi a cég honlapját, akiknek a 90 százaléka célcsoportba tartozó helyi user. Valóban bárki utánuk tudja csinálni, aki egy kicsit élelmesebb a versenytársainál.

vecsey.jpg

Elindult a Marketing21 angol nyelvű teszt weboldala

Elindult a Marketing21 online reklámügynökség angol nyelvű teszt weboldala, ahol a külföldi érdeklődők tájékozódhatnak az online marketing szolgáltatásokról, valamint felvehetik a kapcsolatot a marketing műhellyel.

Az új weboldal célja, hogy a külföldi ügyfelek is el tudják érni a Marketing21-et és könnyebben tájékozódhassanak a a szolgáltatásokról. Nem tervezzük ugyanakkor egyelőre az oldal feltöltését minőségi és mennyiségi tartalommal, így kizárólag teszt célokat, valamint a hosszú távú keresőoptimalizálásba való befektetést célozza az indulás. Ez az oka, hogy a weboldal egyelőre teszt funkciókkal működik.

A weboldal elérhetősége: Marketing21 digital marketing agency, link: http://incomeboost.hu/

A teszt weboldal jelenleg egy ingyenes, de egyszerűen karban tartható Wordpress sablonon fut az éles indulásig. További információért katt a képre!

online_marketing_sorok_marketing21.jpg

Új trendek a mobilos és táblagépes hirdetések piacán

Az IAB digitális reklámszakmai szervezet frissítette a mobilhirdetésekre és táblagép reklámokra vonatkozó ajánlásait. A szervezet Mobil munkacsoportja kiemelt projektként kezelte a mobilhirdetésekre vonatkozó ajánlások frissítését és egy eseti projektcsoportot hozott létre a feladat elvégzése érdekében.

A csoport tanulmányozta a külföldi és hazai gyakorlatot és változások trendjeit, majd az eredmények alapján új ajánlást állított össze a sztenderd méretek meghatározására, ami a banner, popup és egyéb reklámfelületek hirdetőinek mutat irányt.

A szervezet a következő képméreteket ajánlja:

 • Mobileszközre:
  • 320×50 pixel,
  • 300×250 pixel
  • 480×240 pixel
 • Tabletre:
  • 300×250 pixel (medium rectangle)
  • 640×360 pixel (roadblock)

A munkacsoport továbbá azt javasolja tartalomtulajdonosoknak, hogy a méretek további differenciálását jelen ajánlásból kiindulva a 480×120 pixeles „kompakt” és a 480×480 pixeles „prémium” méretben valósítsák meg.

Kercsó Péter a munkacsoport vezetője elmondta, hogy az elmúlt egy év mozgalmas volt a mobil hirdetési piac szempontjából. Például megjelent a Facebook Instant Articles éselterjedt a programozott mobil vásárlás is. Ezen felül a mobil display bevételek hihetetlenül gyors növekedést produkálnak.

Az IAB Hungary 2008 novemberében létrejött szakmai szervezet, amely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) hazai képviselője, az IAB Europe tagja. A szervezetet 46 cég alapította, köztük ügynökségek, kiadók, kutatócégek, hirdetők és egyéb az digitális hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltató cégek. A szervezetnek jelenleg 82 tagja van.