Minden, ami az online marketing piacon érdekes és fontos

Online marketing sorok

Klima szerelés avagy mit csináljunk, ha elromlik a kedvenc hűtő berendezésünk?

2019. április 16. - Szabolcs90

Ma már egyre melegebbek a nyarak, így egyre elviselhetetlenebbek a házban töltött idők is. Könnyen felmehet a szobai hőmérséklet akár 27-28 fokra vagy többre, ami jelentősen megnehezíti a mindennapjainkat. Ilyenkor szoktuk automatikusan bekapcsolni klímánkat, hogy azonnal megoldjuk a problémát. Ne felejtsük el azonban, hogy ezeket a készülékeket évente tisztíttatni és ellenőriztetni kell, hogy megfelelően működjön. Amennyiben ezt nem tesszük meg, de sokszor az óvintézkedés mellett is előfordulhat, hogy elromlik a klímaberendezésünk. Ilyenkor érdemes klima szerelés szakemberhez fordulni. Érdemes azt felkeresni, aki megvásárolta vagy beszerelte a légkondicionálónkat, mivel ezekre a készülékekre a legtöbb cég több éves garanciát vállal. A szakember kihívását nem tudjuk elkerülni, így ne is kezdjünk el gondolkodni azon, hogy pénzt spórolva mi magunk megszereljük. Ha a készülék még garanciás, akkor így könnyedén el is veszíthetjük azt. Szóval a költségeket nem tudjuk megúszni, sokan azonban biztosítják az ingyenes kiszállást, ami már sok költséget megspórol nekünk. Egyszeri költségbefektetéssel ismét hosszú évekre biztosíthatjuk magunknak a megfelelően működő klimat és hát ki ne szeretné a nyári hűsítő időt a lakásban? Összefoglalva tehát soha ne nyúljunk mi magunk a berendezésünkhöz, nézzük meg, hogy garanciális-e még a készülék és hívjuk ki azt a szakembert, aki a telepítést is végezte, hiszen ő pontosan tudja az általuk forgalmazott készülék típusát és lehetséges felmerülő problémáit. Ne habozzunk hát segítséghez fordulni!

klima_szereles.jpg

A branding és a márkaépítés alapjai

A márkaépítés és a branding segít a vállalkozásoknak kiemelkedni a piacról. Segítségével a cégek olyan eredményeket érhetnek el, amelyekre versenytársaik csak irigykedve figyelnek.

Miért fontos a márkaépítés?

Számos előnye van a márkaépítésnek, de az egyik legfontosabb talán az, hogy az erős márkával rendelkező cégek könnyedén adhatják termékeiket magasabb áron. Elég csak az Apple termékekre gondolni és összehasonlítani tudásban és minőségben egy Huawei vagy Xiaomi termékkel. Még ha valóban többet is tud valamivel egy Apple készülék, akkor is aránytalanul drágábban tudják eladni.

A különbség pedig a márkaépítésben és a brandingben keresendő, ahogy a Marketing21 is írja blogbejegyzésében. A branding nem csak abban segíti, hogy több bevételt érjen el egy vállalat: javítja az ügyfélkör minőségét és az alkalmazottak megtartásának képességét is.

Manapság népszerű fogalommá vált az employer branding is. Ilyenkor a cél nem az, hogy cégünk márkaértékét a vásárlók között emeljük, hanem a munkavállalók közötti márkaértékre építünk. Célunk, hogy alkalmazottaink büszkék legyenek arra hogy nálunk dolgozhatnak, a külsősök pedig nálunk akarjanak dolgozni.

branding.jpg

Branding technikák

Sokfajta megközelítése létezik a branding-nek. Érdemes a technikák közül számításba venni néhányat.

A márkaépítés legfontosabb kellékei:

  1. Mindenképp szükség lesz egy arculatra, arculati kézikönyvre
  2. Minőségi logót kell csináltatni, ami tükrözi az értékeinket (forrás)
  3. El kell helyezni a márka vizuális elemeit a hirdetéseinken online és offline is
  4. A céges honlap egyre fontosabb branding eszköz, midnenképp hozzá kell alakítani a céges megjelenéshez
  5. Az ügyfelek kiszolgálása során is arra kell törekedni, hogy épüljön a márka: érdemes használni céges reklámeszközöket, például levélpapírt, borítékot, márkázott email aláírást

Vicces filmes pólók

Az utcán sétálgatva, a rengeteg híres ruhamárka darabjai mellett, egyre gyakrabban láthatunk filmes, sorozatos vagy képregényes pólókat is. Ám ezek közül is elég sok unalmas tud lenni, egyszerűen csak a filmhez köthető logó, vagy egy felirat van rajta. Ennek ellenére azért néha lehet látni teljesen egyedi megjelenésűeket is, amik egyből kitűnnek a tömegből. Ilyeneket szerezhetünk be akár egy humoros ruhákkal foglalkozó webshopban is. A vicces filmes pólók biztos, hogy mindenki figyelmét megragadják, így ha nem gondolod magad egy unalmas, szürke embernek, bátran ajánlani tudjuk, hogy szerezz be te is egy ilyet.

vicces_filmes_polok.png

A vicces filmes nyomatok pólókon és pulóvereken sokkal egyedibbnek hatnak, mint egy hétköznapi minta. A barátaid is biztos meg dicsérik majd, talán még egy jó beszélgetést is kezdeményezz. Az öltözködésed meghatározz, és egy állás interjúra talán nem biztos, hogy a legmegfelelőbb, de a hétköznapokat simán feldobhatja egy vicces póló. Sokkal jobb színben tűnhetsz fel az ismerőseidnek, lazábbnak fognak tartani, így talán a másokkal való beszélgetések is sokkal nyitottabbak lesznek.

Trapézlemez

A trapézlemez egy rendkívül strapabíró és robosztus eszköz az építőiparban, melyet használnak az épületek és ingatlanok oldalfalaihoz, tetőfalaihoz és támasztékaihoz használják elsősorban a kivitelezők. Jellegéből fakadóan az alapanyag biztosítja az erőt, rugalmasságot és stabilitást, természetesen egészen alacsony súly mellett. Így a trapézlemezek kiválóan alkalmasak a könnyűszerkezetes házat, raktárak és főként csarnokok felépítésére.

Legfőbb tulajdonságaik a profilmagasságtól, bordamérettől és a lemezek vastagságától függenek, ezek fogják meghatározni, hogy az adott feladatnak és klímának megfelelően melyik altípusa lesz a legalkalmasabb a kivitelezésre. Ha pedig teljesen görbévé transzformáljuk a külalakját az eszköznek akkor kapjuk meg az úgynevezett szinuszlemezt, mely funkcióját tekintve nagyon hasonló az előzőleg említettekhez képest.

Természetesen fontos kiválasztási szempont lesz, hogy milyen időjárásra számíthatunk az adott területen ahol a csarnokot, raktárt felhúzzuk. Egy sós, vagy éppen szmogos levegőjű, esetleg viharos vagy túlzottan napsütéses területen sokkal erősebb korrózióvédelemmel ellátót alapanyagokra lehet szükségünk, mint a mérsékeltebb éghajlatokon lévőknek. De nem kell aggódnunk hiszen még így széles körben válogathatunk a formák és a színbevonatok közül, hogy a lehető legegyedibb és cégünkhöz kapcsolódó könnyűszerkezetes épületet kapjunk a kivitelezés végén.

trapezlemez.jpg

Irodai Mágnestábla

Az irodai és iskolai felszerelések egyik alapkelléke ma már a profi írótáblák használata. Legyen szó filccel, tollal vagy éppen krétával írható tábláról fontos tulajdonságnak számít, hogy az mágnestábla legyen. Így az iskolai rajzok, diák vagy éppen a vállalati kimutatások is pillanatok alatt felhelyezhetők a táblára. A különböző feladatoknál és brainstorming szekcióknál is hasznos tud lenni hiszen az egyes elemeket, gondolatokat gyorsan újra lehet rendezni rajta. Ma már ezek a táblák tartós és biztonságos anyagokból készülnek, acél felületükön könnyeden fognak és törölhetők a marker tollak. A biztonságot pedig általában egy ezüst eloxált alumínium keret biztosítja, biztonsági sarkokkal megerősítve. Az installációja is egyszerű a mágnestábláknak akár sarok rögzítéssel akár horog rögzítéssel, preferencia szerint. Gyakori alapanyag ezen kívül az üvegzománc felületű tábla, ami akár szárazon is törölhető, így sokkal könnyebb a tisztítása olyan helyeken ahol nincs gyors hozzáférési lehetőségünk vízhez. Ha professzionális és tartós mágnestáblát keresünk akkor mindenképpen érdemes felkeresnünk a Jansen Display webáruházát, ami számos méretben és sok verzióval várja az írótábla vásárlásán gondolkodókat.

magnestabla.jpeg

 

Nagykonyhai eszközök árusítása

A vendéglátóiparban az egyik legfontosabb berendezések közé a nagykonyhai eszközöket soroljuk. Ezek a szerkezetek sok mindenben eltérnek a hagyományos háztartási berendezésektől. Egyrészt sokkal tartósabbak. Noha úgy tűnhet külső szemlélő számára hogy a profi nagykonyhai eszközöket gyakrabban cserélik a vendéglátósok mint az otthoni gépeket, de figyelembe kell vennünk a használat gyakoriságát. Egy sütő például reggel 8-kor elkezdi a munkát és csak este 11-kor kapcsolják ki. Az amortizáció gyorsabb, a megterhelés nagyobb de a gépeknek bírni kell ezt is.

profi_nagykonyahi_eszkozok.jpeg

A másik fontos különbség a funkciókban rejlik. A háztartási gépek vásárlásakor sokan elcsábulunk, hogy de jó lenne még ez a képesség, és hogy milyen jó lenne az az egyedi beállítás, amit egyébként évente egyszer használnánk. Nos a nagykonyhai berendezések mindent tudnak ami egy adott specializált géptől elvárható, sőt gyakran egy adott fogás elkészítésére több gép is rendelkezésre áll csupán kis eltérésekkel egymás között.

A harmadik nagy különbség a beszerzésben rejtőzik. Nem érdemes az általános fogyasztási cikkeket áruló áruházakból beszerezni a nagykonyhai eszközöket. Érdemes keresni egy igazán jó nagykonyhai ellátó vállalkozást, amely segít nekünk a megfelelő berendezések kiválasztásában. Ilyenkor kell gondolnunk arra is, hogy a gépekhez számos kiegészítőre vagy cserealkatrészre is szükségünk lehet az élettartama során, amit legkönnyebben egy ellátó segítségével tudunk majd pótolni.

Az SAP Business One szoftver

sap_business_one.jpeg

Az SAP rendszerek népszerűsége töretlen 2019-ben is. Rengeteg vállalat áll át erre a vállalatirányítási rendszerre. Sok olyan kis és közép vállalkozás is létezik amelyek első programként választják az SAP-t, amikor integrálni kívánják cégük folyamatait. Az egyik legnépszerűbb verzió nem más mint az SAP Business One szoftver, ami kiváló lehetőséget ad a rendszer bevezetésére vagy éppen az átállásra. Ez fakad abból a tényből, hogy a Business One egy olyan SAP verzió, ami modulárisan épül fel. Kisebb vállalatként nem biztos hogy lesz forrásunk egy hatalmas csomagra, de a jövőben ezt bármikor bővíthetjük, ha a szükség úgy hozza. A modularitás egyben segít a nagyvállalatoknak is, hiszen így lehetőségük van csak azokat a szoftvereket beépíteni rendszerükbe, amelyek tényleg szükségesek. Ez egyben kevesebb karbantartást, könnyebb átláthatóságot, egyszerűbb számítást és gyorsabb betanítási időt is jelent a program kapcsán. A fejlesztő cég folyamatosan frissíti az alapszoftvert és modulakat is, de mindig érdemes egy professzionális üzemeltető, bevezető szolgáltatásait igénybe venni, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az SAP Business One-ból.

Az italgyártás műanyag rekeszei

Az italgyártás műanyag rekeszei rengeteg változáson mentek át az utóbbi évtizedekben. A logisztikai iparág vezető szereplői folyamatosan javítják a frissítők és üdítők szállítását. Egy igazán kiváló gyártásra specializálódott vállalat képes arra, hogy a legjobb ital tároló műanyag rekeszt szolgáltassa nekünk. Az évtizedes tapasztalatnak köszönhetően számos standard tároló kialakítása vált lehetővé. Azonban új termék vagy piacra lépés esetén sem kell aggódnunk. Ma már teljesen személyre és márkára szabott tárolókat is tudunk rendelni. Ilyenkor az iparági és szabvány eljárásoknak megfelelően kerül kialakításra a rendelő által elvárt termék.

italgyartas_muanyag_rekeszei.jpg
Viszont van pár tulajdonság amit érdemes figyelembe vennünk a kialakítás során. A műanyag italos rekesznek kommunikálnia kell az adott márka tulajdonságait és üzenetét. Meg kell vizsgálnunk, hogy ténylegesen illeszkedik-e a stílus a célcsoportunkhoz. A külső identitás, szlogenek és emblémák mind megjelenítésre kerülnek ebből a célból. Egy egyedileg kialakított rekesz segíthet bennünket a láthatóság terén is. Nem feltétlenül kerül minden üzletben kiemelt pozícióba termékünk, de egy különleges kialakítás segít bennünket a fogyasztó figyelmének felkeltésében. A rekesznek ki kell fejeznie a márka sajátos jellegét is. A forma , a színvilág és a funkcionalitásnak mind összehangoltan kell állnia azzal, amit a fogyasztó vár márkánktól. Végül pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tárolási és szállítási funkciókat is maximális hatékonysággal tudja ellátni a műanyag rekesz.

Fogpótlás készítése profi szakorvosokkal

Sajnos bárkivel megtörténhet, hogy lassan vagy gyorsan elveszíti egy vagy több fogát. Azonban nem érdemes pánikba esni ilyenkor, a modern fogászat könnyedén pótolni tudja az eredeti fogakat. Általában a fogorvosok fogpótlás készítését javasolják ebben az esetben, habár korona és hidak is alkalmazhatóak. Profi szakorvosokkal ma már gyerekjáték a fogpótlás készítése, épp ezért ne halogassuk, ha ilyen helyzetbe kerülünk. A hiányzó fogakat több szempontból is érdemes pótolni a lehető leghamarabb. Lássuk ezeket az okokat:

  1. Esztétikai okok: egy hiányzó fog már a fogsor hátsó részén is látványos lehet, de az elülső állkapocsi részhez csatlakozva kifejezetten látványos. Ez gyakran okoz magabiztossághoz fűződő problémákat is. Így már csak azért is érdemes pótolni, hogy az önézetünk helyreálljon.
  2. Szájfertőzések kockázata: egy eltávolított fog, és még inkább egy sérült beteg fog kockázatot jelent az egész szájüreg és emésztőrendszer egészségére. Ez lesz a baktériumok és fertőzések melegágya, ami akár más fogakra vagy éppen a testünk egyéb részeire is átterjedhet. Nem szabad hagynunk a helyzet eszkalálódását.
  3. Fogsor épsége: egy hiányzó fog a körülötte lévők helyzetét is befolyásolja. Ha nincs megfelelő tartás a maradék fogak próbálják kompenzálni hiányzó társukat. Ez a még egészséges fogsor torzulásához vezet, majd később azok elvesztéséhez is.

fogpotlas_keszitese.jpg

The best aparthotel Budapest can offer

Aparthotels are an interesting design regarding hotel service providers. It's just between a great hotel chain’s rooms and the accomodations of a hostel. But apartment-hotels combine both type’s best features. It has the services of a big hotel such as regular cleaning. But also has the freedom of hostels, nothing is strict in an aparthotel.

aparthotel_budapest.jpg

So you visit Budapest and look for an accomodation. You have many possibilities. But if you want to spend your time in a comfortable, well maintained apartment. This is a much more affordable solution compared to a big hotel. And it is much more reliable compared to a cheaper, single apartment or hostel.

If you are a man/woman of the middle ground than aparthotels can offer you an excellent place to stay in Budapest. They reflect the best features of the hungarian capital: freedom, space and flexibility. With a known aparthotel Budapest chain you can definetaly stay close to the centre of the city and save time getting to the famous parts of Budapest.