Minden, ami az online marketing piacon érdekes és fontos

Online marketing sorok

Online marketing sorok

Cukorbeted étrend összeállítása

2019. december 04. - Szabolcs90

A cukorbetegség szerencsére azon betegségek közé tartozik, amely speciális diétával és gyógyszeresen jól kezelhető. Sajnos véglegesen ma még nem gyógyítható, de teljesen tünetmentesíthető, ha a páciensek betartják az előírtakat. A legfontosabb mindenek előtt, hogy a diagnosztizálás után egy dietetikus gondoskodjon az új étrend összeállításáról. A mozgás beiktatásával és egészséges ételek fogyasztásával ugyanis kontrollt lehet nyerni újra a szétcsúszott anyagcsere felett. Attól függően, hogy valaki 1-es vagy 2-es típusú diabéteszes, szabályozni kell a napi szénhidrátbevitelt, a zsírok és cukrok mennyiségét is.

cukorbeteg_etrend.jpg

A cukorbeteg étrend ezért főként lassan felszívódó szénhidrátokat, fehér húsokat és zöldségféléket tartalmaz. Kerülni kell a maláta- és répacukorból készült ételeket, italokat, az erősen zsíros ételeket és természetesen a fehér lisztből készült tésztékat, süteményeket. A legjobb, ha nemzetközi konyhákból merítünk ihletet az új étkezés felépítéséhez. A magyar konyha ételei sajnos nem kedveznek a diétázásnak, hiszen sok a zsíros és keményítőket tartalmazó fogásunk. A közel keleti, valamint a mediterrán ételek általában kiválóan implementálhatók a szigorú cukorbeteg diétába. Sokfolyadékot kell inni és érdemes a mozgást is beilleszteni az egészséges életmódba.

A bejegyzés trackback címe:

https://online-marketing-sorok.blog.hu/api/trackback/id/tr3915338208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása